Begeleider

Als begeleider heb je hart voor het ondersteunen en begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking. Hierbij durf je een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie met je cliënten aan te gaan. Je ondersteunt hem of haar in het vergroten van zijn/haar competenties en ziet je cliënt zoals die is.

Optimaal ontwikkelen

Je biedt rust en veiligheid zodat je cliënt zich optimaal kan ontwikkelen. Daarnaast weet je het leven van de persoon met de verstandelijke beperking professioneel, respectvol en kwalitatief te onderstuenen en daarbij nét dat stukje extra te geven.

Verhalen zeggen meer

Werken als begeleider

Begeleider
Van ingenieur in Bosnië naar woonbegeleider in Steenwijk
Begeleider
Woon en werkdiensten combineren
Begeleider
Doen waar je hart ligt
Assisterend begeleider
Van commercieel naar mensgericht kijken
Sommige mensen weten al van jongs af aan wat ze willen worden. Anderen vinden hun passie later in het leven. Zoals Frion-zij-instromer Marjo Moet. Zij volgt op 60 jarige leeftijd een opleiding om begeleider bij Frion te worden en werkt ondertussen al bij Holtrust: "Ik heb er nog geen moment spijt van gehad."
Begeleider Wonen
Zelfs na twintig jaar ga ik nog iedere dag fluitend naar mijn werk
Twintig jaar geleden werkte Jos in de bouw. Een kennis van hem werkte bij Frion en zei: "Dit zou ook wel eens iets voor jou kunnen zijn!" Hij besloot om een weekje mee te komen kijken op de groep om te zien of het wat voor hem kon zijn. "Het was een totaal nieuwe wereld voor mij en eigenlijk vond ik het nogal bizar." Toch besloot hij aan het einde van die week zich om te laten omscholen en in de zorg te gaan werken. "Ik ga nog elke dag fluitend naar mijn werk dus ja het is de juiste keuze geweest."
Persoonlijk ondersteuner
Ritger viel in als bewegingsagoog:
Adviseur zorg, kwaliteit en veiligheid B
Maaike Koster maakt ambities waar in gehandicaptenzorg
Het grote zit in kleine dingen. Dat is meest belangrijke wat Maaike Koster (25) heeft ervaren sinds ze werkt in de gehandicaptenzorg. “Ik hol altijd maar door. Wil altijd weer wat anders, omdat ik door nieuwsgierigheid word uitgedaagd. Cliënten weten dat zó in een ander perspectief te plaatsen. Het helpt me om me aan mijn mantra vast te houden: “Alles wat je niet probeert, mislukt.”
Begeleider
Klaas viert koperen jubileum als zij-instromer – van de post naar de zorg
Begeleider Wonen in opleiding
Leerlingbegeleider Maaike Geijteman voelt zich gezien en gewaardeerd
Begeleider
Een BIT-gesprek in je eigen taal - Verbinding in Papiaments

16 vacatures als begeleider

Welkom bij onze competentie check, veel succes!