Begeleider
Begeleider

Doen waar je hart ligt

Geerco Schuurman - Begeleider BBL
Doen waar je hart ligt

De 43-jarige Geerco Schuurman (op de foto links) kwam via een kleine omweg terecht bij waar zijn hart ligt: de gehandicaptenzorg. Na een interessante loopbaan in het bedrijfsleven, dook hij weer de schoolboeken in, en werkt hij sinds januari 2020 als woonbegeleider BBL bij de IJsselbolder.

“Ik studeer momenteel maatschappelijk zorg niveau 4. Maar hiervoor heb ik iets heel anders gedaan. Ik ben vestigingsmanager geweest bij een sportbedrijf, en bedrijfsleider bij de Welkoop. Maar telkens miste ik een bepaalde voldoening binnen mijn werk.” Geerco was jaren geleden al in aanraking gekomen met Frion, maar zette de stap destijds nog niet. “10 jaar geleden kreeg ik van één van mijn stagiairs te horen dat werken in de gehandicaptenzorg écht iets voor mij was. Diezelfde stagiair, nu persoonlijk ondersteuner, nodigde me 10 jaar later uit om bij Frion mee te lopen. En nu wist ik het: dit is waarvoor ik gemaakt ben. Terug naar school dus.”

Je moet doen wat je leuk vindt

“De gemeenschappelijke factor in mijn functies was altijd het werken met mensen”, vertelt Geerco. En nadat hij voor de tweede keer bij Frion meeliep, was de keus dan ook makkelijk. “Ik voelde direct een klik met de cliënten, en kon mij goed vinden in de visie van Frion. De focus ligt altijd op de menselijke behoefte, en niet op problemen en hindernissen. Dit werk is zo bijzonder, en zo dankbaar. Daarbij is Frion een hele fijne organisatie. De boel is gewoon goed geregeld, en de lijntjes zijn kort. Ik ben heel blij dat ik de keuze heb gemaakt om mijn hart te volgen. Want ik ben van mening dat je moet doen wat je leuk vindt. Dan houd je het lang vol!”

Het gewone leven ervaren

Als woonbegeleider op de Commissarislaan 35-14 heeft Geerco een doel: de cliënten het gewone leven laten ervaren. “Wij willen dat de cliënten ervaren wat wij óók ervaren in het dagelijks leven. Dit kan bijvoorbeeld al tandenpoetsen zijn, maar een stukje coaching van het gedrag valt hier ook onder.” In zijn tijd in het bedrijfsleven heeft Geerco mooie projecten begeleid, maar hier kwam altijd veel stress en drukte bij kijken. “De voldoening was minimaal. En als ik kijk naar wat ik nu doe, is dat wezenlijk anders. Het voelt zo goed om mijn steentje bij te dragen. En dat vind ik ook het mooiste aan mijn werk: de voldoening die ik eruit haal. Om samen met de cliënt stappen te zetten, hoe klein deze ook zijn. Hierdoor kom ik elke dag met een glimlach thuis!”

Nog 7 andere vacatures als begeleider

Welkom bij onze competentie check, veel succes!