Begeleider
Begeleider

Van ingenieur in Bosnië naar woonbegeleider in Steenwijk

Adisa Stallinga - Fuka - Begeleider
Van ingenieur in Bosnië naar woonbegeleider in Steenwijk

Begeleider Adisa Stallinga-Fuka werkt inmiddels al 15 jaar bij Frion. En dat terwijl ze als ingenieur uit de wereld van de elektrotechniek komt. “Ik kwam in contact met een groep mensen met een beperking en kreeg meteen een warm gevoel. Toen wist ik: hier moet ik iets mee.”

“Ik voel nog elke dag liefde voor dit werk”

Adisa’s verhaal is geen standaardverhaal. De Bosnische ingenieur vertrok naar Nederland voor de liefde. “Na mijn inburgeringsproces wilde ik graag aan het werk. Maar dat lukte niet in de elektrotechniek. Ik pakte al het werk met beide handen aan. En zo kwam ik als schoonmaakster in een hotel in contact met een groep gasten met een beperking. Ik kreeg een warm gevoel van het contact dat we hadden.” Adisa zocht uit welke opleiding ze moest volgen en schreef zich in voor sociaal pedagogisch werk. In nog geen twee jaar rondde ze de studie succes vol af. Adisa: “Ik begon in 2006 bij locatie Haagswold in Steenwijk als vrijwilliger tijdens een stage. En daar werd ik in 2007 aangenomen.”

Meer mensen hebben veel zorg nodig

Adisa vindt haar werk bij Frion leuk. “Ik merk dat mijn cliënten dankbaar zijn. Ze zien wel wat je voor ze doet. Als ze dat aangeven, maakt dat mijn dag helemaal goed. Ik heb nog steeds liefde voor dit werk.” Als begeleider helpt ze haar cliënten bij diverse dingen. “Ook onze cliënten worden ouder. Steeds meer mensen hebben dus veel zorg nodig. Dat is logisch en ik doe het graag. Maar het is ook lastig, want daardoor is er soms minder tijd dan voorheen.  Dat probeer ik wel altijd te compenseren. En daardoor heb ik goed contact met mijn cliënten.”

Hij weet wat hij aan me heeft

Cliënt Sietse woont op de Tukseweg. Hij deelt veel met Asida, bijvoorbeeld rond het overlijden van zijn grote liefde, een paar jaar geleden. Asida: “Wij kennen elkaar al vanaf het moment dat ik bij Haagswold werkte en we hebben een goede vertrouwensband. Sietse weet wat hij aan mij heeft. Ik zeg wat ik denk en ik doe wat ik zeg. En als iets niet kan, geef ik dat ook eerlijk aan. Daarnaast is hij iemand die zijn afspraken nakomt en die zijn excuses kan aanbieden als hij een fout maakt. Dat is belangrijk. Daardoor houd je de band goed met elkaar.”

Nog 7 andere vacatures als begeleider

Heb je een vraag? Stel deze aan:

Anouk
Anouk
Welkom bij onze competentie check, veel succes!