Meer werkplezier voor Niek door uitdaging naast functie

"Ik kreeg de ruimte om op één vaste dag per week te werken aan een projectplan."
Meer werkplezier voor Niek door uitdaging naast functie

Tijdens zijn werk als persoonlijk ondersteuner op de locatie Frankhuizerallee in Zwolle, merkte Niek Koppenaal dat hij steeds meer behoefte kreeg aan afwisseling en uitdaging in zijn werk. Hij ging op zoek naar mogelijkheden binnen Frion en kreeg vervolgens een mooie uitdaging aangeboden.

Niek: “Via onze bedrijfsvoeringspartner kwam ik in gesprek met Jan Rijpma (manager Finance & Control), om eens te sparren over wat ik zou kunnen betekenen. Jan kwam met de vraag om een plan uit te werken voor wanneer de stroom uitvalt. Of ik dat zag zitten om te doen. Dat leek mij zeker een mooie uitdaging. Inmiddels zitten we al in de uitvoerende fase waarbij ik samen met collega Nadja Noorman van Inkoop noodpakketten samenstel voor locaties,” aldus Niek.

Om het praktisch mogelijk te maken dat Niek met dit plan kon beginnen, werd er in samenspraak met zijn team en met Jan Rijpma geregeld dat hij één vaste dag per week aan het projectplan kon werken. Niek: “Doordat ik deze mogelijkheid kreeg, ervaar ik meer werkplezier. Ik zie en doe nu meer binnen Frion, en spreek andere collega’s dan wanneer ik alleen op de groep was blijven werken. Ik ben dankbaar voor deze kans.”

Ervaring gebruiken als input

In zijn rol als PO’er is Niek het eerste aanspreekpunt voor de ondersteuning van de bewoners, voor wie hij contacten onderhoudt, zaken regelt, en waarvoor hij een helikopterview nodig heeft. Dat laatste kon hij ook goed inzetten voor het opstellen van het plan. “Tegelijk heeft mijn ervaring op de groep mij ook goed geholpen om te bedenken wat er nodig is voor bewoners en collega’s wanneer de stroom daadwerkelijk een keer uitvalt,” aldus Niek.

Maak het kenbaar

“Als je ook behoefte hebt aan een extra uitdaging of meer afwisseling, maak het kenbaar,” volgens Niek. “Dat is denk ik de eerste stap. Veel collega’s zullen deze behoefte misschien wel hebben, maar kennen de mogelijkheden niet. Volgens mij is er veel bespreekbaar.”

Manager Jan Rijpma is het hier mee eens: “Regelmatig zijn er interessante projecten binnen Frion, zoals waar Niek mee bezig is. Als jij daar ook enthousiast van wordt, meld je dan zodat je in beeld bent als er een uitdagende klus voorbij komt.”

"Door mijn flexibele collega's van de groep kan ik mijzelf verder ontwikkelen. Daar ben ik dankbaar voor."

Meer werkplezier

“Doordat ik deze mogelijkheid kreeg, ervaar ik meer werkplezier. Ik zie en doe nu meer binnen Frion, en spreek andere collega’s dan wanneer ik alleen op de groep was blijven werken. Samen met Nadja Noorman van Inkoop ben ik nu bijvoorbeeld bezig met het samenstellen van de noodpakketten voor alle locaties, voor wanneer de stroom uitvalt,” zegt Niek.

Maak het kenbaar

“Als je ook behoefte hebt aan een extra uitdaging of meer afwisseling, maak het kenbaar,” volgens Niek. “Dat is denk ik de eerste stap. Veel collega’s zullen deze behoefte misschien wel hebben, maar kennen de mogelijkheden niet. Volgens mij is er veel bespreekbaar.” Manager Jan Rijpma is het hier mee eens: “Regelmatig zijn er interessante projecten binnen Frion, zoals waar Niek mee bezig is. Als jij daar ook enthousiast van wordt, meld je dan zodat je in beeld bent als er een uitdagende klus voorbij komt.”

Welkom bij onze competentie check, veel succes!