Lucas: "Ik wil iets voor een ander betekenen"

Lucas Bosscher - Zomerkracht
Lucas: "Ik wil iets voor een ander betekenen"

Lucas Bosscher is begeleider bij Prunuspark 1-2 en helpt ook bij de dagbesteding. Na een boeiende loopbaan van verschillende functies, wist Lucas het op 25-jarige leeftijd al: “De hele dag achter een computer zitten is niks voor mij. Ik wil iets doen, iets voor een ander betekenen.” Daarom solliciteerde Lucas als zomerkracht bij Frion.

“Ik kreeg de mogelijkheid om in de zomer ervaring op te doen en te onderzoeken of het werk binnen de gehandicaptenzorg bij mij paste. Ik geniet nu volop van mijn werk, en heb de mogelijkheid gekregen om na de zomer fulltime aan de slag te gaan.” De keus voor Frion? Die was voor Lucas meteen duidelijk: “Frion is een organisatie die echt naar je omkijkt. Vooral in het begin kan het spannend zijn, en dan is hulp meer dan welkom. Want hoe ga je om met de cliënten en wat doe je in bepaalde situaties? Ik ben erg tevreden met de begeleiding die ik krijg, en natuurlijk de goede arbeidsvoorwaarden.”


Je moet er zelf een feestje van maken

Na een aantal maanden met de groep, bouwt Lucas mooie connecties op met de cliënten. “Het leukste aan mijn werk vind ik de banden die ik opbouw met de cliënten. Dat ik echt contact met ze maak. Dat contact is niet altijd simpel, want de cliënten halen wel wat uit je qua energie en emotie. Toen ik net begonnen was, waren de cliënten nog wat huiverig. Nu ze mij vaker hebben gezien, ook bij de dagbesteding, zie ik ze losser worden. Ze voelen zich veilig bij mij. En die overgang vind ik fantastisch.”

Het beste opwarmertje? Een grapje maken, volgens Lucas. “Je moet er zelf een feestje van maken. En als het aan mij ligt, blijf ik dat bij Frion nog lang doen!”

Welkom bij onze competentie check, veel succes!