Linda van Riel gaat van cijfers naar zorg

‘Na de open dag wist ik het zeker: dit is wat ik wil’
Linda van Riel gaat van cijfers naar zorg

Collega Linda van Riel van de financiële administratie begint in september met een opleiding tot medewerker maatschappelijke zorg. Vanaf juni loopt ze mee op de Commissarislaan 35-18. "Dit heb ik altijd al willen doen."

Het lijkt misschien een grote overstap: van werken met cijfers naar werken met mensen. Maar voor Linda is het dat niet. "Als kind riep ik al dat ik in de zorg wilde werken. Op de middelbare school had ik mijn vakkenpakket er helemaal op afgestemd, maar toen ik in het tweede jaar van mijn opleiding hbo-verpleegkunde moest stagelopen knapte ik volledig af. Niet inhoudelijk, maar op de manier dat ik behandeld werd. Ik besloot te stoppen. Uit de beroepskeuzetest die ik vervolgens deed, kwamen allemaal medische of zorg gerelateerde beroepen, met één uitzondering: administratie."

‘Tijdens corona miste ik de cliënten’

Linda was destijds helemaal klaar met de zorg en koos voor administratie. Na een versnelde opleiding kwam ze vier jaar geleden via een thuiszorgorganisatie en een commercieel bedrijf bij Frion terecht. "De gehandicaptenzorg sprak me altijd al aan, en eigenlijk begon het toen al te kriebelen. Hoewel ik  niet rechtstreeks werk met cliënten, heb ik wel contact met hen. In vakanties heb ik meerdere keren bijgesprongen op een groep en ik kom regelmatig cliënten tegen in het restaurant of op de afdeling. Toen ik door corona veel thuiswerkte, begon ik dat te missen. En dat was het moment dat ik opnieuw serieus ging nadenken over een baan in de zorg."

‘Dit is wat ik wil’

Om zich te oriënteren en te kijken wat haar mogelijkheden waren, sprak Linda verschillende keren met Hetty Knauff van P&O en met Annemieke Waardenburg van Werving & Selectie. "Met Hetty keek ik wat de mogelijkheden waren, qua opleiding en contractueel. Met Annemieke heb ik besproken welke groepen bij me zouden passen en of daar vacatures zijn. Maar we hadden het ook over mijn nare stage-ervaring en mijn twijfels en onzekerheden die ik daaraan had overgehouden. Annemieke adviseerde me om hierover contact op te nemen met een coach van Resilians. Dat heeft me enorm goed gedaan. Na een paar gesprekken keek ik anders tegen mezelf en mijn gevoelens aan. Het gaf me het laatste zetje om ervoor te gaan. Het scheelde ook dat ik uit mijn omgeving en van mijn collega’s hoorde dat werken in de zorg echt mij me zou passen. En na de open dag van Deltion wist ik het zeker: dit is wat ik wil."

‘Een glimlach maakt mijn dag al goed’

Uit de gesprekken met Annemieke kwam naar voren dat Linda de meeste affiniteit heeft met de EVB-doelgroep. "Deze cliënten moet je echt ondersteunen bij hun verzorging, het eten, bij het wandelen naar dagbesteding. Dat vind ik het meest interessant." Linda liep een avond mee op de Commissarislaan 35-18. Het beviel van beide kanten én er was een vacature. "Met twee mensen van de groep heb ik vervolgens een kennismakingsgesprek gehad. Toevallig zat daar ook de begeleider bij met wie ik tijdens mijn meeloopavond had samengewerkt. Vanaf juni (2022, red.) begin ik daar en vanaf september (2022, red.) start ik met mijn BBL-traject. Ik kijk er enorm naar uit. Natuurlijk deed ik het werk op de administratie uiteindelijk ook voor de cliënten, maar dit is anders, dit is zichtbaarder. Het contact met de cliënten, een glimlach of een tevreden geluidje maakt mijn dag al goed."

 

Ben jij net zo enthousiast als Linda en wil jij ook bij ons werken? Kijk dan eens naar onze vacatures. Klik hier!

 

 

 

 

Welkom bij onze competentie check, veel succes!