Assisterend begeleider
Assisterend begeleider Wonen

Kyra loopt stage en is weekendkracht bij Frion

‘Toen ik voor de eerste keer een spannend moment meemaakte, dacht ik wel: hoe ga ik hier nu mee om?'
Kyra loopt stage en is weekendkracht bij Frion

‘Het mooiste om te zien? Dat je een lach op hun gezicht kunt toveren, door simpelweg met ze in contact te gaan.’ Kyra Vuist wist al heel snel dat ze in de gehandicaptenzorg wilde werken, net als haar moeder. Daarom richt ze haar studie, stage en bijbaan compleet op in. ‘Ik ben er helemaal voor gegaan’, aldus Kyra.

Afgelopen zomer ging Kyra aan de slag als zomerkracht op de locatie Onnstraat in Steenwijk. ‘Daar ondersteunde ik bewoners met het douchen en aankleden, maar ook bij het eten.’ Inmiddels loopt ze stage op de dagbesteding bij de locatie Werkeren. ‘Daar help ik de deelnemers bij de werkzaamheden in het restaurant, zo leer ik hen ook gelijk goed kennen.’

Extra ervaring naast stage en studie

Kyra studeert Maatschappelijke Zorg niveau 4 op Deltion in Zwolle. Ze wil na haar studie graag in de gehandicaptenzorg werken, dus koos ze voor de richting ‘begeleider gehandicaptenzorg’. Om extra ervaring op te doen naast haar stage en studie werkt ze ook als weekendkracht op de locatie Tukseweg in Steenwijk. ‘Tijdens mijn diensten help ik bewoners in de ADL (Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen). Dat betekent dat ik hen was en help met aankleden, maar veel kunnen zij wel zelfstandig. Daarnaast doe ik leuke dingen met de bewoners, zoals fietsen of wandelen, of ik doe een spelletje met ze’, volgens Kyra.

Spannende leermomenten

Soms zijn er onenigheden in de groep, of heerst er een gespannen sfeer. ‘Toen ik voor de eerste keer zo’n spannend moment meemaakte, dacht ik wel: hoe ga ik hier nu mee om? Gelukkig krijg je dan veel begeleiding van collega’s. En je leert er heel veel van. Sowieso leer ik veel van mijn bijbaan bij Frion, die kennis en ervaring staat later goed op mijn cv’, vertelt een trotse Kyra. ‘Ik ben heel blij met deze kans’.

Welkom bij onze competentie check, veel succes!